Att göra egna ljus

Att göra egna ljus hörde till jultradition när jag växte upp men det är en alldeles för rolig syssla för att bara göra kring jul - så efter att ha sparat ihop en bunt gamla stearinrester så slog jag slag i saken och gjorde några ljus häromveckan.


Här har jag fyllt en liten ljuslykta av glas från IKEA med stearin men det går alldeles utmärkt att gjuta ljus i till exempel mjölkkartonger eller creme fraiche-burkar också.

Kommentarer

  1. Vad använder du som veke??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har använt både vekar från andra ljus, färdigköpta vekar från panduro och vanligt bomullssnöre. Men jag rekommenderar att köpa vekar som är till för ljusgjutning för vanligt bomullssnöre har en tendens att falla ner i ljuset efter ett tag. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid till att lämna en kommentar! Det gör mig så glad! ❤

(Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort)