Recept: Marshmallowfondant (mmf)Här kommer ett enkelt och bra recept på marshmallowfondant - also known as mmf. Mmf kan användas när man ska täcka tårtor istället för marsipan eller sockerpasta och man kan även göra en del dekorationer (även om mmf inte torkar på samma sätt som sockerpasta).

Enligt min åsikt så är marsipan det absolut godaste att täcka en tårta med men ibland har man varken tid eller råd att beställa hem marsipan och då tycker jag att mmf är ett bra alternativ. Den är inte lika söt som sockerpasta och smakar - som ni kanske förstår - som marshmallows. :)


Marshmallowfondant (mmf)
300 g marshmallow
2 msk vatten
1 msk rapsolja
6-8 dl florsocker

Gör såhär
Lägg marshallows, vatten och olja i en bunke och värm försiktigt i mikron tills marshmallowsen har smällt - kontrollera bunken ofta eftersom massan lätt bränns. Häll cirka 6 dl florsocker i en annan skål och gräv en liten grop i florsockret. Häll sedan ner den smälta marshmallowsen och rör ihop med en slev eller oljade händer. Tillsätt mer florsocker vid behov - konsistensen ska bli som tuggummi. Linda in fondanten i plastfolié och låt vila i några timmar - helst över natten. Förvaras i rumstemperatur. 
Knåda fondanten noga innan ni kavlar ut den. Täck sedan tårtan som vanligt. 

Färga mmf
Det enklaste sättet att färga mmf på är att blanda i lite pastafärg i den smälta marshmallowsen (innan ni blandar ihop den med florsockret) men det går också att färga in den färga fondanten men det tar lite längre tid att få färgen jämn och bra då. 


Ni som vill se hur marshmallowfondanten ser ut på en tårta kan kika in den här traktortårtan som jag gjorde för ett tag sedan. 

Kommentarer

 1. Har du någon bild där man ser hur det ser ut på en tårta? /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har länkat till en traktortårta längst ner i inlägget som jag har täckt med mmf. :-) /Fru Larsson

   Radera
 2. Hej! Hur långt innan tårtan ska ätas kan jag täcka den med mmf? Tänkte göra den helt klar dagen innan, klarar den sig i kylskåp då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag brukar försöka täcka tårtan samma dag som den ska ätas bara för att minska risken att den ska svettas (har ett kylskåp som lätt blir fuktigt) men det borde gå bra att täcka dagen innan. Ställ in en skål med bakpulver bredvid tårtan i så fall så drar pulvret åt sig lite av fukten och tänk på att inte täcka över den färdiga tårtan med lock/plast för då bildas det lätt kondens. :)

   Om tårtan är helvit så kan man även ta lite Maizena på händerna och stryka över tårtan så binder det också fukt.

   Hoppas det var svar på din fråga! Lycka till!

   Radera
  2. Återkom gärna med hur det gick sen! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid till att lämna en kommentar! Det gör mig så glad! ❤

(Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort)