Recept: Scones

Nu är det dags att dela med mig av ett recept som följt mig i många år och som är en av mina absoluta favoriter - scones. Receptet har ...


Nu är det dags att dela med mig av ett recept som följt mig i många år och som är en av mina absoluta favoriter - scones. Receptet har jag hittat i min gamla hemkunskapsbok, som för övrigt är en väldigt bra och välanvänd receptkälla här hemma. :)Scones 

(2 st större bröd eller 6 st små bullar)

4,5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret och knåda in det i mjölblandningen. Tillsätt till sist mjölk och arbeta snabbt ihop degen. Forma till 2 st bröd (eller 6 st mindre bullar) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bröden något, nagga med en gaffel och grädda sedan i ungefär 10 minuter. 

Tips: Byt ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för lite grövre scones


Liknande inlägg

2 kommentarer

  1. Jag har också recept från skoltiden som följt med alla dessa år, och oftast är det inget annat recept som slår dom ;)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid till att lämna en kommentar! Det gör mig så glad! ❤

(Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort)

Flickr Images

Använder Blogger.